Kısa Cevaplar Üzerine

Sosyal medya ve cep telefonu kullanımı konusunda ikisininde vazçgeçilebilir olduğunu düşünmekle beraber ikisini de en az sizin kadar belki de fazla kullanmaktayım. Bu yalana nasıl kendimi şartladığımı hatırlamıyorum bile. Aslında cep telefonu tamamen ailemin merakını gidermek, sosyal medya da sizlere içimdeki sesli harfleri aktarmam için kullandığım bahanelerini size sunabilirim.


Aslında konuşmak istediğim konuya çok fazla sizi baymadan gelmek istiyorum. Son zamanlarda çevrenizde eminim ki size kısa cevaplar veren insanlar vardır. Belki de siz onlardan birisisiniz. Bu aptal uygulamanın bir havası olduğunu düşünen ve bu şekilde başka insanlara üstünlük kurduklarını düşünen beyinsiz sürüden biriyseniz blogu hemen terk edin. Çünkü birazdan duyacaklarınız sizin için çok sevgi dolu sözcükler olmayacak.

Sözcükleri yalnız bırakmak, onlara yapılabilecek en büyük ihanetlerden biridir. İnsanın iletişim için geliştirdiği diller farklı sözcük, deyim gibi bir çok onu oluşturan alt unsurların zenginleşmesi ile varlıklarını sürdürür ve daha etkili iletişim olanağı sunar. Bunca yıldır insanların gönlünü okşayan, beyinlerinin kıvrımlarında gezip onların tecrübelerini sınayan sözcükleri çok fazla cebinize sıkıştırmayın. Kullanın. Sözcüklerle egzersizler yapmak iletişim gücünüzü geliştirirken size fazladan yararlar sağlayabilecektir. Zaten gönlümüzü, fikrimizi başka insanlara kapatmışken ve vermeyi unutup almayı alışkanlık haline getirmişken, insanlara verebileceğiniz en ucuz şeylerinizden biri sözcüklerken onları yalnızlığa mahkum etmeyin. Bir ahenk içinde bir arada tutmaya çalışın. Aynı bizim gibi onlarda bir ara da olduklarında daha güçlü oluyorlar. Yüksek seslerle servis etmeyin onları, zengin seslere başvurun. Fazla kalabalıklaştırmadan, verimli bir organizasyonla servis edin ki elinize ve dilinize sağlık diyebilelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Multimedia Updates

Teşekkürler

Bizi takip edin.